Interviuri

“Gândim orice achiziție în bilete de avion” [Travel N2]

Sacrifică timp , energie și resurse ca să ne arate locuri cu adevărat speciale. Ei sunt doi oameni îndrăgostiți pentru care călătoriile reprezintă adevărata fericire.

 

Salut, cine este “Travel N2” ?

Salut, noi suntem Valentin si Mihaela, formăm un cuplu de 4 ani jumătate și suntem căsătoriți de 6 luni. Iubim să călătorim, avem o lume a noastră și o lume întreagă de văzut! Fiecare loc de pe harta lumii pe care îl descoperim ne hrănește sentimentul de libertate, setea de cunoaștere a obiceiurilor locale, iar apropierea de oamenii locului și zâmbetele lor ne îmbogățesc sufletește în fiecare călătorie.

 

Cum ați ajuns să călătoriți ? De unde această pasiune ?

Călătoriile pentru noi înseamnă dezvoltare, libertate, cunoaștere, istorie si geografie, psihologie și relaționare cu oamenii, o îmbogățire a sufletului și timp petrecut pentru a crește noi, ca oameni.

Călătoream foarte mult și înainte să ne cunoaștem, este o pasiune adâncă în fiecare dintre noi, dezvoltată imediat ce am avut posibilitatea financiară să călătorim. Încă de la primele întâlniri ne povesteam despre locurile, oamenii și sentimentele pe care le-am cunoscut în călătoriile noastre precedente și ne-am dat seama imediat că avem o pasiune comună.

1 decembrie 2016 a fost ziua când am lansat primul vlog de călătorie pe platforma youtube. Un proiect care a luat naștere din pasiunea noastră de a explora cât mai multe destinații de călătorie și din job-ul părții masculine din Travel N2, adică regizor și editor video. O simbioză de pasiuni puse cap la cap pentru a dezvolta un proiect de suflet, menit să arate “publicului” un itinerariu de călătorie, atracții cunoscute sau “bijuterii” nedescoperite în locurile pe care le vizităm, o realitate vazută prin ochii noștri cu reacții în timp real, ce ne place și ce nu ne place, un ghid video al locurilor pe care ni le alegem ca destinație de călătorit/vacanță.

 

Cum alegeți destinațiile ?

Spontan dar si plănuit 🙂 avem călătorii pe care le hotărâm pe moment în funcție de prețul biletelor de avion, dacă găsim o ofertă de nerefuzat și ne uităm unul la altul și zicem “hai”. Avem destinații și călătorii pe care ni le-am dezvoltat în minte de când eram copii, un fel de “bucket list” individual și facem tot posibilul să ajungem în locurile respective. Le documentăm cu multe luni înainte, ne setăm limite de buget în viața de zi cu zi pentru a economisi pentru călătoria următoare și începem să căutam cea mai bună cazare, locurile pe care nu le putem rata și ne creionăm planul de călătorie.

Am avut situații când eram deja în locul dorit însă nu era ce ne așteptam, sau vremea nu ținea cu noi și a intervenit “spontanul” de care vorbeam mai sus și am luat bilete din locația respectivă spre altă țară mai caldă 🙂 se întrepătrund des cele două stiluri. Pentru oricare dintre cele două , ne documentăm din bloguri, vloguri din locul respectiv și ne găsim toată energia să trăim și să experimentăm cât mai mult din locurile alese.

 

 

Care este cel mai mare vis al vostru ?

Cel mai mare vis al nostru este să trezim în cât mai mulți oameni dorința de a călători cât mai mult, să fim prezenți în “casa” și “telefonul” cât mai multor oameni cu vlogurile noastre de călătorie și să le arătăm cât mai real fiecare destinație de călătorie, astfel încât așteptările lor să fie în concordanță cu destinația. Da, într-o singură frază , ne dorim să creștem acest canal de călătorie cât mai mult și la un moment dat să reprezinte un stil de viață permanent.

Ce țară v-a plăcut cel mai mult până în prezent ?

Este foarte greu de răspuns pentru că fiecare țară are specificul ei, caracteristicile ei și atracțiile ei. Dacă ne gândim la insule, soare, plaja perfectă și sentimentul de libertate, Filipine este țara care ne-a rămas în suflet și în care ne-am întoarece oricând.

Laos, în schimb, este o altă țară preferată pe lista noastră , cu al ei mirific Luang Prabang, unde ne-am rugat în ale sale 40 de temple, am interacționat cu călugări budiști, ne-am plimbat pe străzile parcă scoase dintr-un platou de filmare, ne-am regăsit sufletește și ne-am odihnit în tihnă mintea.

Ne e greu să alegem o singură țară preferată! 🙂

 

Cum vă susțineți financiar pentru a putea călători ?

Locuim în România unde avem joburi full time și căutăm fiecare clipă liberă să descoperim, să învațăm, să cunoaștem, să explorăm și să experimentăm cât mai multe aventuri în diverse colțuri ale lumii.

Valentin este freelancer în domeniul video, având proiecte muzicale (videoclipuri) cât și video-uri de brand, iar eu, Mihaela, lucrez într-o companie multinațională în marketing.

O mare parte din veniturile noastre sunt alocate călătoriilor și am ajuns să gândim orice achiziție în bilete de avion 🙂 .

Am reușit să vizităm în timpul liber o mare parte din Asia de Sud Est- Thailanda, Filipine, Vietnam, Malaezia, Laos, puțin mai mult în Europa – Germania, Anglia, Grecia, Franța, Italia, Polonia, dar ne-a fascinat și țara noastră , România unde am realizat o serie de vloguri “Explorăm România” care reprezintă un mare interes pentru urmăritorii noștri.

 

3 lecții pe care le-ați învățat de când călătoriți.

Am învățat să spunem “mulțumesc” mult mai des: oamenilor pe care îi întâlnim, pentru lucrurile pe care le avem și pentru locurile pe care le vedem, pentru oamenii din viața noastră și pentru că suntem împreună în această călătorie, a vieții.

Am mai învățat că lucrurile materiale nu îți îmbogățesc sufletul așa cum o face o călătorie de relaxare, de îmbogățire spirituală sau de cunoaștere.

Am înțeles că toate dorințele se împlinesc la timpul potrivit și am învățat să avem răbdare, fiecare să aibă răbdare în interiorul lui , dar și unul cu celălalt.

 

 

Care este cel mai greu lucru fiind pe drum mai tot timpul ?

Iubim să călătorim și nu considerăm că este ceva greu cu recurența, în afară de bagaje 😀

Avem o pasiune atât de mare pentru călătorii încât trecem peste orice situație neplacută care apare.

Deoarece noi nu suntem călători full time și ne întoarcem de fiecare dată în România, dorul de casă este suportabil.

 

Cu ce vreți să rămână oamenii care vă urmăresc?

Scopul video-urilor noastre este de a arată fiecare destinație cu bune și cu rele, cu recomandări de itinerariu, cu păreri reale, pe scurt, o sursă de inspirație de destinații de călătorie. Ne propunem ca oamenii care ne urmăresc să își dorească să călătorească în locurile pe care le arătăm și să fie cât mai informați. În vlogurile noastre nu punem accentul informativ pe prețul camerei de hotel sau a notei de la restaurant deoarece considerăm că fiecare călătorește într-un anume stil, low budget sau în lux, însă activitățile pe care le arătăm în fiecare loc pe care îl explorăm acoperă orice preferință sau stil de călătorie.

Trecem de barierele camerei de filmat și arătăm emoțiile pe care le simțim, fericirea  și entuziasmul nostru în fiecare episod, ne deschidem în fața celor care ne urmăresc și pe lângă realitatea destinațiilor, ei ajung să ne cunoască și pe noi, oamenii din spatele Travel N2.

 

 

Ce alte pasiuni și/sau ocupații aveți în afara Travel-ului ?

Așa cum spuneam mai sus, amândoi avem joburi full time în Romania , iar în timpul liber creștem proiectul Travel N2 ca pe un copil, cu răbdare, atenție și timp.

Valentin fiind freelancer, își drămuiește timpul cu mai multă dexteritate, îl creionează astfel încât să aibă timp și pentru pasiunea din copilărie, aceea de a avea o formație. Este parte din formația Dl Goe si acomodează această pasiune pe lângă proiectele video, proiectul Travel N2, gradina casei de care are grijă vara și pe care a făcut-o vedetă în scurt timp.

Mihaela în timpul liber, puțin :), documentează online destinațiile viitoarelor călătorii și are o pasiune în a descoperi “minunile” lumii și a propune noile călătorii.

 

Care este cea mai frumoasă aventură trăită până acum ?

Perioada petrecută în Filipine (o lună) a fost una dintre cele mai frumoase momente din călătorii, încununată de o cerere în casatorie la apus, pe o plaja din El Nido. Este una dintre cele mai frumoase si intense amintiri din calatoriile noastre.

Aventuri am avut o sumedenie, una de care ne amuzăm și acum este momentul când ni s-a stricat barca în mijlocul oceanului la ora 7 seara pe întuneric. Am așteptat o altă barcă să ne preia, am înotat spre aceasta în mijlocul oceanului și chiar dacă pe moment a fost un vis urât, acum ne amintim cu plăcere și o catalogăm ca o experiență frumoasă și aventuroasă.

 

 

Care este diferența dintre voi și ceilalți creatori de content ?

Considerăm că în zona de travel s-a construit o nișă de creatori, fiecare cu puncte forte, de la care învățăm zi de zi. Mulți sunt plecați full time și lansează vloguri aproape daily, noi ne alocăm toate resursele timpului liber să lansăm o dată pe săptămână. Credem că lansând mai rar trebuie să recuperăm în alte zone și muncim foarte mult la calitatea vlogurilor, să ne diferențiem și să atragem prin edit de nota 10, sunet, imagine și prin calitatea informațiilor, al limbajului și al prezenței noastre.

Evităm să creștem canalul prin compromisuri de imagine, vestimentare și prin click bait.

 

Care sunt planurile voastre de viitor ?

Pe plan personal am avut în 2018 un an full, ne-am căsătorit, ne-am mutat la casa cu gradină (dorința noastră cea mai mare, să ne conectăm cât mai mult cu natura), iar acum lucrăm la creșterea familiei 🙂

In ceea ce privește Travel N2, plănuim o călătorie mai îndepărtată însă nu am stabilit când/cum și începem să creionăm o serie de destinații de vizitat în România deoarece țara noastră are foarte multe de oferit, are locuri spectaculoase care ne așteaptă.

 

 A existat vreun moment în care ați spus “gata,terminăm cu asta” ? Dacă da , cum ați reușit să treceți peste ?

Sincer, da! Au fost momente când am obosit, când alocam tot timpul liber proiectului Travel N2 și când am zis “gata, mergem în călătorii și ne bucurăm și mai mult de ele, fără camera de filmat” deoarece ritmul de creștere pe youtube este unul foarte scăzut, am ales să postăm calitativ și nu pentru a ajunge la mii de oameni cu orice preț. Însă, câteodată, faptul că noi facem eforturi pentru a lansa fiecare episod, ne aduce și demotivare că nu ajunge la atât de mulți oameni pe cât ne-am fi așteptat. Însă rapid ne revenim și ne motivăm pe mai departe cu gândul că la bătrânețe avem amintirile tinereții pe youtube și le putem accesa oricând 🙂 !

 

 

Ce sfaturi le-ați da celor care vor să plece într-o călătorie pentru prima dată ?

Să își seteze corect așteptările, să își facă asigurare de călătorie, să se documenteze masiv și să nu rateze locurile specifice zonei. Să își facă timp să cunoască tradițiile țării și să bea măcar un ceai cu localnicii.

 

Cum definiți succesul ?

Fericirea pe care o avem când ajungem într-un loc pe care l-am visat de când eram copii reprezintă succesul nostru personal.

Un stil de viață permanent format din călătorii este un succes la care tindem să visăm în ceea ce privește Travel N2.

Ne puteți găsi și rămâne lângă noi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *