Interviuri

“Niciodată nu te încrede prea mult în oameni“ [Jokerul Virtual]

Iubește libertatea și muzica , este un vlogger dedicat și ne vorbește mereu doar despre cele mai interesante lucruri folosindu-se de anonimat. 

 

Salut Joker! Mulțumesc că ai acceptat invitația mea! Hai să începem prin a le spune celor ce ne urmăresc câți ani ai , de unde ești și cum ai ajuns să deschizi canalul de YouTube ?

Salut! Și eu îți mulțumesc că m-ai invitat aici, cel puțin în mediul ăsta online. Sunt din Iași, am 19 ani, iar canalul de Youtube l-am deschis în urma unei plictiseli de vară. Era August, temperaturi de peste 30 de grade afară și eu cum sunt o persoană mai introvertită , îmi place să petrec timpul mai mult singur, așa că inevitabil a intervenit plictiseala. Înainte consumam foarte mult Youtube și m-am gândit că ar fi fain să mă apuc de treaba asta și uite că am făcut-o.

 

Cu ce se ocupă Jokerul când nu face vlog? 

Jokerul când nu face vlog se ocupă de muzică. Iubesc muzica cum iubesc să fac clipurile de pe Youtube. Având în vedere că nu sunt mulți oameni care știu că fac treaba asta, mă ocup de instrumentale. Mai pe scurt sunt producător , iar acum mă bucur că toată treaba asta cu muzica începe să prindă rădăcini. De asemenea, ca să fiu mai autentic, în timpul liber citesc, fac sport și evident , am și eu câțiva oameni cu care mă simt bine și iubesc să petrec timpul alături de ei.

 

Ce te-au învățat anii ce au trecut ? 

Pffff…aici e mult de explicat, dar ca să nu intru foarte mult în detalii am să zic pe scurt tot. Anii ce au trecut m-au învățat câteva lucruri extrem de importante: Niciodată nu-ți pierde timpul. Investește în propria ta viață și nu încerca să câștigi atenția celorlalți. Încearcă să plantezi o sămânță și să ai grijă de ea. La un moment dat va da roade și după vei caștiga foarte multe lucruri, chiar dacă în trecut ai sacrificat altele. De asemenea un alt lucru pe care l-am învățat e că: oamenii vin si pleacă. Niciodată nu te încrede prea mult în oameni și nu manifesta atașamente solide față de ei. Cum spunea Kurt Cobain: cel mai mare inamic al tău este propriul tău prieten.

 

Un sfat pentru generația nouă. 

Mi-aș dori ca generația nouă să fie mult mai independentă și să scape de toate influențele și manipulările din această lume nouă. Vreau o societate liberă și vreau ca fiecare om de pe acest pământ să își urmeze propriul lui drum. Oricât de clișeic ar suna, adevărul este că fiecare om este unic și fiecare om are un vis. Așa că sfatul meu este următorul: luptă pentru visul tău , oricare ar fi acela și nu încerca să cauți susținerea altora. Tu ești cel mai bun susținător al tău.

Crezi în Dumnezeu?

Cred în Dumnezeu, dar nu în cel pe care mi-l bagă religia și societatea pe gât. Îl văd pe Dumnezeu ca fiind natura însăși. Consider că în acest Univers există o energie unică menținând tot echilibrul actual. Așa că toată puterea mea stă în Mama Natură cum s-ar spune.

 

Dacă tot faci instrumentale , care ar fi artistul cu care ți-ai dori să colaborezi? 

Am o listă lungă. Eu sunt foarte axat pe scena caraibieană și africană de muzică , mai exact pe: Reggae, Dancehall, Afrobeats si Reggaeton. Mi-aș dori foarte mult să colaborez cu Popcaan, nu știu câți dintre voi au auzit de el, dar este un artist de top de prin Jamaica. Omul m-a ajutat foarte mult să îmi dezvolt spiritualitatea și să îmi găsesc miezul din ființa mea. Îl recomand cu mare drag și sper ca oamenii să îi înțeleagă mesajul. Oricum am mulți pe listă. Deocamdată colaborez cu artiști mai mici din diferite locuri ale lumii, inclusiv din România. Având în vedere că îmi place să fiu la curent și cu muzica NewSchool, mai ascult și Trap de afară. Un alt om care îmi place foarte mult de pe scena asta ar fi NBA Youngboy. Aș vrea să îmi aud tag-ul de la beat pe o piesă de a lui.

 

Ce ai face dacă ai fi președinte pentru o zi? Menționează 3 măsuri importante. 

Hahaha…bună întrebare. Faza e că președintele ,  într-un stat ca România, nu are putere deplină , oricum am înțeles întrebarea și o să răspund la ea. Cred că cel mai important lucru pe care aș vrea să îl fac ar fi: schimbarea sistemului de învățământ. Copiii sunt sămânța poporului, iar dacă aceștia nu sunt crescuți bine , să nu avem pretenția unui popor dezvoltat. De asemenea, aș încerca să elimin toți oamenii care nu merită sa fie acolo. În acest caz, presupun că pe toți.

 

Este diferit băiatul din spatele măștii de Jokerul Virtual ? Cum sunt cei doi în viața de zi cu zi ? 

Băiatul din spatele maștii este extrem de diferit. Aș putea spune că eu am mai multe personalități pe care mi le afișez în funcție de oamenii cu care vorbesc și consider că acest lucru este extrem de bun. Trebuie să știi ce subiecte să abordezi cu persoana din fața ta, pentru că nu toți au aceeași mentalitate ca tine, iar dacă nu îți dorești să devii un antisocial , uneori trebuie să știi la ce nivel să urci sau să cobori. Jokerul Virtual este mai mult un personaj creat de mine, o parte din mine. Este genul de om dependent de informație și cu o dorință fanatică pentru dezvoltare. Cu alte cuvinte , Jokerul Virtual există doar pe internet. În viața de zi cu zi, mă joc cu alte personaje. Uneori mă gândesc că aș putea deveni un actor bun.

 

3 lucruri de care ești mândru și 3 lucruri de care nu ești. 

3 lucruri de care sunt mândru. Păi , sincer să fiu , mă mândresc cu faptul că am reușit să am succes din pasiunile mele, că am reușit să influențez pozitiv atâția oameni și pur si simplu mi-am găsit fericirea. Iar ca să trecem și la lucrurile de care nu sunt mândru: uneori am neglijat oameni care chiar meritau să facă parte din viața mea, îmi pare rău că nu m-am apucat de niște lucruri mai devreme și mi-am pierdut timpul, iar de asemenea , unele sfaturi venite de la niște persoane mai în vârstă merită ascultate.

 

Ce te deranjează cel mai tare la o persoană? 

Cel mai mult la o persoană mă deranjează invidia. Mulți oameni sunt invidioși pe cei care au reușit să facă ceva cu viața lor, deși aceștia nici macăr nu știu câtă muncă se află în spate și mulți cred că tot succesul ăla vine așa, stând. Există o groază de stres în joc, o groază de sacrificii și așa mai departe. Faza e că oamenii care poartă invidie sunt acei oameni leneși, frustrați, falși și care nu își ocupă timpul cu absolut nimic, doar bârfind pe alții. În Jamaica termenul de  „invidie” se traduce prin „badmind” și asta ne spune multe.

 

Cine știe din familia ta sau din anturajul tău de canalul de pe YouTube? Au fost de acord? Te susțin ?

Păi sunt ceva oameni care știu de existența canalului meu, inclusiv prietenii si familia. Familia nu m-a susținut din prima, credeau că tot ce fac eu e o copilărie de prost gust și că nu o să ajung nicăieri cu toată treaba asta. Am ignorat totul, iar acum se pare că sunt foarte mândri de mine. Prietenii mă susțin, ei cam înțeleg care e treaba cu mine și ce vreau de la viață și de asta îi apreciez foarte mult.

 

Ce planuri de viitor ai și ce implică ele? 

Nu prea îmi fac eu planuri, dar imi doresc așa ca plan pe termen scurt: să îmi lansez cartea „Sugrumarea Sorții’’ în format fizic. Și mi-aș dori foarte mult să ating în câțiva ani și pragul de 500k abonați. E mult, dar nu imposibil. De asemenea cel mai mare vis al meu e să ajung unul dintre cei mai buni producători de Dancehall si Trap din lume. E un vis mareț , dar o să-l ating.

Te gândești vreodată să renunți la mască și să te arăți lumii? Ce te-ar determina să faci asta ? 

M-am gândit de multe ori la asta, dar nu o voi face. Cel puțin prea curând. Iubesc să fiu așa singuratic și să merg liniștit pe stradă. Doar unii oameni merită să vadă cine sunt eu de fapt.

 

Cum vezi tu vlogging ul din România vs. cel de afară? 

E ca și cum ai compara România cu Germania, din punct de vedere al economiei. Sunt două lumi complet diferite, iar românii trebuie să învețe multe de la străini. De asta urmăresc foarte mult content din afară.

 

Prin ce se diferențiază vlogul tău față de celelalte și cum ai defini succesul pe YouTube ? 

Păi ceea ce mă diferențiază pe mine e realitatea și adevărul. De asemenea un lucru care m-a propulsat a fost treaba asta cu masca și anonimitatea. Mulți mă cunosc ca tipul ăla „idiot” care poartă o mască dubioasă. Chestia asta mi-a construit imaginea. Succesul pe Youtube constă în următoarele cuvinte: constanță , plăcere, dedicație și muncă.

 

În încheiere , un mesaj pentru cei care te urmăresc.

Să facă ce le place. Asta e cel mai important lucru. Indiferent de bani și oameni, să facă doar ce le place.

 

Link-uri Jokerul Virtual:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *