Articole

Atunci și acum

De Paște , aproape tot românul se întoarce în locul de suflet numit “acasă” . Sărbătorile au alt gust unde te simți înconjurat de iubire , de glume bune , de zâmbete și de liniște .

 

Deși tradițiile s-au pierdut de-a lungul timpului , dorința de a te înconjura cu oameni dragi nu se va stinge niciodată , ba din contra , o să se intensifice la infinit . De locul inimii te leagă amintiri , trăiri și sentimente , care nu mai pot fi reproduse vreodată , care îți vor rămâne în minte tot restul vieții .

 

Parcă totul era mai frumos atunci , în copilărie , chiar dacă erau lipsuri , chiar dacă uneori era totul prea simplu , măcar TRĂIAM cu adevărat emoțiile unui eveniment fericit . N-am crescut în puf , n-am avut ce am acum , dar mă bucuram de simplitatea oamenilor și de inocența acestora . Asta mă facea să simt că am TOTUL . Dar am aflat-o în timp .

 

Abia așteptam să vină Paștele și să ne reîntâlnim cu toții pe bordura aceea improvizată , să depănăm amintiri , să ne facem planuri și să nu ne putem potoli setea de a comunica unii cu alții . E 2019 și lucrurile stau altfel , e normal . Dar nu s-au pierdut doar sentimentele de atunci , ci oamenii . Am pierdut legăturile pe care credeam că o să le avem la infinit . Ne-am pierdut interesul , e mai ușor să ne închidem într-un telefon și să dăm scroll pe rețelele de socializare . Când ai discutat ultima oară ore în șir ? Când ai acordat ultima oară ATENȚIE (în adevăratul sens) persoanelor dragi ție ? A fost acum mult timp , nu-i așa ?

 

Nevoia ne-a împrăștiat pe glob pe cei mai mulți dintre noi , ne vedem doar o dată pe an și atunci pe fugă . Asta-i diferența între ce era și ce este . Oamenii nu alergau așa în bătăia acelor de ceas , erau mult mai relaxați . Măcar în zilele ca aceasta , de Paște , de Crăciun ș.a.m.d. Acum alergăm după bani , nimic nu ne potolește setea pentru că societatea e de așa natură , lucrăm de multe ori mult prea epuizați poate , uităm să ne oprim , să respirăm , să ne strângem în brațe și să ne urăm ceva din suflet .

 

Sunt prins în aceeași goană nebună și nu vreau să se înțeleagă greșit , nu mă plâng , subliniez doar că nimic nu mai are gust sau miros , totul a devenit MECANIC și SINTETIC . E graba asta care plutește în aer , o simți ?

 

Eu nu o să-ți urez ce îți urează toată lumea din jur . Eu o să-ți spun că e timpul să te oprești din tot ce faci , să lași totul în stand-by , să-ți iei copiii în brațe , să le arăți măcar un sfert din magia de atunci , de când erai tu de vârsta lor , să-i spui soției “mulțumesc” pentru că te-a așteptat cu masa pusă , să lași ura afară , lângă coșul de gunoi , să fii OM chiar și cu cei care te-au supărat . Azi nu costă nimic . Paște fericit !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *