Articole

Ce trebuie să știi înainte să-ți faci tatuaj

Dacă te-ai decis să-ți faci un tatuaj , trebuie să știi că acest proces nu se referă doar la punctul în care artistul îți bagă cerneala pe sub piele , iar ideea ta începe să prindă contur . Nu ! Înainte să-ți faci un tatuaj , trebuie să găsești un model , să-l modifici după bunul plac și să cauți omul potrivit care să ți-l realizeze .

Există câțiva pași pe care trebuie să-i urmezi înainte să te tatuezi:

Hidratează-te foarte bine înainte

Este indicat ca în ziua în care ai programarea la salon să consumi multe lichide pentru că pielea trebuie să fie într-o condiție foarte bună .

 

Sănătatea pe primul loc !

Dacă suferi de vreo afecțiune , e bine ca înainte să te tatuezi , să consulți părerea unui medic .

 

NU consuma alcool !

Nici pentru curaj , nici pentru nimic ! Dacă nu ai curaj să te tatuezi , e bine să mai aștepți , să lași timpul să decidă în locul tău . Dacă ai alcool în sânge , procesul de tatuare se îngreunează , atât pentru tine ( o să te doară mult mai rău ) , cât și pentru tattoo-artist .

 

Odihna este esențială

Trebuie să te odihnești foarte bine înainte pentru a pregăti corpul pentru ceea ce urmează . Corpul tău o să reziste altfel la durere dacă ești odihnit , față de atunci când nu ești .

 

Igiena este și ea foarte importantă

Spală-te , dar nu folosi substanțe pe zona care urmează a fi tatuată . Evită loțiunile , parfumurile și detergenții .

 

Învață să ai răbdare

Un tatuaj mediu nu se realizează în 10 minute și uneori , poate dura mai mult de o ședință . Dacă ai un model pentru tot spatele , n-o să fie gata într-o ședință , i-ați gândul .

 

Alege modelul cu grijă

Fii sigur că modelul ales o să-ți placă pentru foarte mult timp de acum încolo pentru că nu-i ceva ce se șterge , este PERMANENT ! Desigur , tehnologia a ajuns în stadiul în care poate șterge tatuaje , dar este un procedeu dureros și oricum vei rămâne cu cicatrici .

 

Caută un TATTOO-ARTIST

Nu te du la vecinul vecinului de la blocul X doar pentru că a desenat un trandafir mediocru nu știu cui . Verifică portofoliul artistului , mergi în saloane , fă un research de calitate înainte de a lua o hotărâre . Caută recenzii după ce ai ales salonul și ține minte : UN SALON DE TATUAT TREBUIE SĂ FIE LA FEL DE CURAT CA UN CABINET MEDICAL !

 

Zgârie-brânză? Nu-ți fă tatuaj

Un tatuaj bine realizat , de un artist în adevăratul sens al cuvântului , nu o să coste 10 lei și o bere . Prețul va fi în funcție de experiența lui și de complexitatea tatuajului ales . Vrei calitate ? Plătește , nu te uita la bani pentru că după o să dai mai mult ca să acoperi greșelile făcute de primul tatuator ieftin .

 

Doare ? Doare !

Cele mai sensibile zone sunt cutia toracică , picioarele și încheietura mâinii .

 

Comunică !

Trebuie să-ți întrebi tattoo-artistul despre tot ce îți trece prin cap legat de procesul de tatuare , fără jenă . Informează-te tot de la el despre îngrijirea tatuajului în primele zile . Evită baia în cadă ( un duș scurt este ideal ) , evită piscina și nu fă plajă cel puțin 6 luni după ce te-ai tatuat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *