Ce-ți scriu

Cum procedezi atunci când ești urmărit

Viața ne poartă pe toți pe aripile ei nesigure, fără să țină cont de statut, dacă suntem sau nu sportivi, avocați sau elevi. Dacă te afli în situația de a fi urmărit (deși nu îți doresc), am aici pentru tine câteva măsuri importante pe care poți să le implementezi.

 

 

“ Poți să fugi, dar nu te poți ascunde. “

 

Scopul este să lași inamicul cât mai în urmă și să ajungi în siguranță la destinație. Trebuie să ai în vedere că un urmăritor experimentat poate cunoaște măsurile pe care le gândești acum. Dar desigur, cu puțină imaginație o să-l bagi în ceață. Asta o să te ajute să faci o mișcare “curată”.

Măsurile anti-urmărire se împart în trei categorii: “Fără Urmă”, “În orbita inamicului” și “Înșelăciunea”.

 

 

  • Fără urmă

Dacă ai reușit să fugi, ai grijă să nu lași în urma ta obiecte, învelișuri alimentare sau îmbrăcăminte. Nu lăsa nici urme de sânge, asigură-te că ai oprit sângerarea și ai bandajat rana.

 

Dacă ești urmărit pe timpul iernii, o să fie dificil să nu lași urme de pași, dar este posibil să le minimalizați (depinde de condițiile meteo). Mișcă-te dintr-un loc în altul doar atunci când ninge. Zăpada nouă, plus vântul o să-ți șteargă urmele. La fel se procedează și pe terenurile nisipoase. Fă mișcări doar când bate vântul. Dacă vremea nu ține cu tine, consultă punctul “Periază-ți pașii” de mai jos.

 

 

Păstrează liniștea – urmăritorul nu se va uita numai după indicatori vizuali, ci se va lua și după cei auditivi. Mișcă-te ca un NINJA!

Nu fuma, nu aprinde focul atunci când ești  urmărit!

 

 

 

  • În orbita inamicului

Soluția optimă atunci când ai reușit să te îndepărtezi cât de cât de inamic, este că te camuflezi. Dacă nu dispui de haine, camuflează-te natural. În esență ai nevoie de noroi și frunze. Ai grijă când culegi materialele pentru asta. Nu le lua pe toate dintr-un loc deoarece o să se observe clar traseul.

Deplasează-te când vizibilitatea este scăzută. (noaptea, vremea rea, furtunile de praf, etc.)

 

 

 

  • Înșelăciunea

Poți să ai de a face cu un urmăritor foarte experimentat și oricât ai munci să te faci nevăzut, tot n-ar fi de ajuns. E timpul să găsești câteva tactici de înșelăciune!

 

 

Mergi cu spatele – amprentele picioarelor sunt orientate într-o direcție, dar te deplasezi în cea opusă. Dacă funcționează, urmăritorul tău va urma traseul indicat greșit.

 

 

Periază-ți pașii – dacă mergi pe un teren care lasă urme evidente, le poți îndepărta în timp ce mergi cu ajutorul unei crengi cu frunze.

 

Mergi prin apă curgătoare – dacă ai această posibilitate, folosește-o. Apa în mișcare o să-ți șteargă orice urmă. Fă câțiva pași în direcția de deplasare pe lângă râu, apoi continuă în direcția opusă, dar de data aceasta prin apă.

 

 

 

După cum ai observat mai sus, să-ți pierzi urma este greu, dar nu imposibil. Cu puțină îndemânare și puțin noroc, o să fii capabil să închei această experiență cu bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *