Travel

Un weekend în studiourile Harry Potter

Nu am fost un mare fan Harry Potter, dar mereu am fost curios de locul în care s-a filmat acțiunea. Așa ne-am ales cu o excursie de două zile în Londra.

 

 

Majoritatea obiectivelor le poți vedea fără rezervare, dar pentru Studio-urile Warner Bros a trebuit să cumpărăm bilete cu două saptămâni înainte (și am fost norocoși că am găsit). Nu am găsit liber decât la ora 16 pentru ziua stabilită. Am achiziționat biletele, am primit pe e-mail confirmarea pe care trebuia să o prezentăm la ghișeu.

 

 

După ce am cumpărat biletele, ne-am apucat să căutam informații despre transport. Trebuia să schimbăm două trenuri, iar în cele din urmă să luăm un taxi sau un autobuz care mergea din oră în oră.

 

 

Totul bine și frumos la Studio-urile Harry Potter, dar ce m-a deranjat enorm a fost faptul că organizarea lasă de dorit, în sensul că sunt prea mulți oameni la un tur. Nu ai timp să faci poze din lipsa spațiului, plus că staff-ul merge în spatele tău și îți suflă în ceafă. La un moment dat eram peste 200 persoane într-un loc. Poate pentru că am fost vinerea și toată lumea era liberă, de aici aglomerația…

 

 

Turul a durat în jur de 4 ore, și-a meritat banii. Am luat o gustare acolo, prețurile nu sunt chiar de speriat cum găsești peste tot pe internet. În schimb e frig, iar noi am greșit că ne-am lăsat hainele la intrare. Dacă plănuiești să vizitezi studio-urile, nu-ți lăsa haina la intrare pentru că după mini-restaurantul acesta, urmează să vizitezi casa în care a stat Harry Potter pe strada Privet Drive și Knight bus-ul.

 

Ce poți vedea la Studiourile Harry Potter

În primul rând, toate decorurile, costumele, accesoriile sunt cele reale, autentice. Nu te aștepta să vizitezi castelul Hogwarts, ci individual fiecare sală importantă, de la Great Hall până la Laboratorul de Poțiuni sau Griffindor’s Common Room.

 

Vei putea vizita Pădurea Interzisă sau Gringotts Bank, vei simți atmosfera de pe Diagon Alley, vei putea vizita casa familiei Dursley, de pe strada Privet Drive numărul 4 și vei putea studia de aproape biroul lui Dumbledore sau coliba uriașului Hagrid.

Poți zbura pe mătură, cu un green screen în spate, asupra căruia vor fi adăugate ulterior decoruri și efecte speciale, exact ca în film. Vei putea gusta Butterbeer, invenția de zile mari a lui Rowling: un fel de bere cu frișcă, dulce și înțepătoare în același timp. Nu în ultimul rând, vei putea vedea platforma 9 3/4 și trenul cu care au ajuns personajele tale preferate la studii la Hogwarts.

 

 

A fost o experiență frumoasă (în ciuda aglomerației), recomand acest loc și cu siguranță mă voi întoarce peste ani cu copilul meu.

Attachment.png

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *