Dragoste & Sex

De ce ne căsătorim? – Nocturn: Act 3

Aproape toată lumea folosește căsătoria drept dovada supremă pentru iubire. Am impresia că toți simțim nevoia să dovedim ceea ce simțim – unii doar prin căsătorie, iar alții și prin fapte mărunte, dar adevărate.

 

 

Esența

Din punctul meu de vedere, nunta este o afacere de început pentru proaspății căsătoriți, iar clienții fiind invitații. Văd tot felul de evenimente de acest gen, care mai de care mai pompoase. Desigur, cu toții ne dorim un eveniment de neuitat, dar esența nu stă în acest lucru. Ideea e să te înconjori cu oameni cu soare în suflet, oameni care ți-au fost alături, oameni distractivi. Nu invita rudele cu care nu vorbești în restul timpului doar pentru a da bine la numere. Sau prietenii cu care vorbești doar atunci când te întâlnești din întâmplare.

Oamenii se tem că iubirea lor nu ar da roade dacă nu ar avea acele hârtii?

Preluarea numelui, verigheta și rochia înclină balanța iubirii? Oare de asta ne căsătorim?

 

 

Căsătoria este fadă în multe cazuri

Suntem construiți să credem în ceva anume, asta poate ca să nu ne pierdem. Dacă ne vom căsători, vom locui în aceeași casă. Fără acest act nu este posibil? Dacă ne vom căsători, vom avea copii. Fără căsătorie nu poți avea copii? Dacă ne vom căsători, vom fi împreună la bine și la rău. Fără căsătorie nu vă puteți baza unul pe celălalt? După opinia mea, căsătoria nu îți oferă nimic în plus față de ce aveai înainte.

 

 

De la iubire la divorț

Dacă în graba ta îți dai seama mai târziu că te-ai cam grăbit cu decizia și vrei să divorțezi? Știu, la început totul e lapte și miere, primii ani, dar totuși dacă e să se întâmple? Dacă este de comun acord, va fi mai ușor, dar dacă nu, va fi un coșmar: procese, împărțit bunuri, copii, reproșuri, priviri pline de ură.

Dacă iubești, poți trăi lângă persoana dragă o viață întreagă și fără să vă fi căsătorit!

 

 


P.S. Nu vă îndemn să trăiți în concubinaj, spun doar că trebuie să fiți siguri de alegerea făcută și să simțiți amândoi că trebuie să treceți la next level.

Attachment.png

 

6 thoughts on “De ce ne căsătorim? – Nocturn: Act 3”

 1. Sunt de acord cu tine. Sunt căsătorită de 3 ani , dar nu s-a schimbat nimic, nici în mult mai bine și nici în rău. Înainte de a ne căsători am fost împreună timp de 7 ani. Și consider că ne-a ajutat foarte mult faptul că am locuit mult timp împreună, dar am văzut și cum e să ai o relatie la distanță.

 2. Căsătoria nu schimba absolut nimic, de acord. Mie mi-a schimbat doar numele 😁.
  Relația noastră este la fel cum a fost mereu, mai ales că locuim împreună dinainte de a ne fi căsătorit.
  Mie mi se par “problematice” căsătoriile aranjate , căsătoriile din interes (material sau altfel); acestea îți pot schimba relația.
  La fel, nunțile mi se par și mie prea exagerate in ultimii ani, dar nu judec alegerile altora.
  Apropo, nu te cunosc, dar te am de ceva ani in lista de “prieteni”. 😂
  Frumos scris !

   1. În lista de prieteni pe Facebook cred că te-am avut o perioada. Și am dat de blog de pe Instagram, unde ești prezent.
    Dar nu asta este important.
    Keep writing !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *