Ce-ți scriu

Regina și nebunul – Nocturn: Act 11

Accept critici constructive, accept păreri care nu sunt la fel ca ale mele. Însă nu accept să mă calci pe coaie, încercând să-mi explici care-i rolul meu în relație. Nu de alta, dar îl cunosc foarte bine. Nu încerca să gândești pentru amândoi sau să mă transformi într-o marionetă, pentru că-ți voi tăia sforile fără foc de avertizare. Nu e valabilă regula aia idioată cum că bărbatul trebuie să ofere, iar femeia doar să primească. Dacă nu există reciprocitate, atunci nu există nimic.

 

 

Nu încerca să domini tabla de șah dacă nu cunoști nebunul. Regina e importantă, nu contest asta deloc, dar fără nebun nu ar exista jocul. Respectă-mi punctul de vedere, pentru că nu ți-l spun ca un tiran, o spun ca un om, îți dau voie să-l și modelezi dacă ai darul comunicării. Respectă-mă la fel cum te respect și eu. Respectă-mi deciziile, chiar dacă nu-s pe gustul tău. Lasă-mă să greșesc ca să învăț să te apreciez mai mult. Eu nu-ți calc în picioare stările, nici felul de-a fi. Încerc să te accept cu bune și cu rele, pentru că toți avem toane. Eu de exemplu, dimineața, nu sunt foarte comunicativ și există mai multe șanse să mă cert decât în restul timpului.

 

 

Nu mă călca pe coaie, pentru că o să mă simt lovit fix în orgoliul meu de bărbat. Și o să reacționez acid. Și o să plec. Accept să te las să ai ultimul cuvânt atunci când nu mă mai simt bine primit într-un loc. Nu te panica, nu am să fac pe cocoșul în casă, nu țin să cânt eu, dar nici n-am să accept să-mi smulgi din pene. Egalitatea – asta-i cheia relațiilor de succes, draga mea.

 

 

Sper că ai înțeles că nu-i loc de bătaie de joc aici. Ai libertatea să faci ce dorești, dar ai grijă ce rănești în jur prin acțiunile tale. Fă-mă să simt plăcere, nu dureri de cap. Și o să am grijă de tine până la sfârșit!

 

 

Dacă suntem un întreg, păi hai să fim pe bune. Că eu nu vin în fața ta cu liste cu cerințe. Te iau așa cum te prezinți, nu-ți impun nimic. Iubirea este independentă, nu poate fi controlată din telecomandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *