Ce-ți scriu

De ce nu durează o relație? – Nocturn: Act 13

În ultimul timp, de când mi-am schimbat programul, stau noaptea și scriu sau citesc articole. Ultimul pe care l-am citit a fost despre relații, de ce nu durează ele în ziua de azi. Am simțit că trebuie să fac o completare aici.

 

 

Chiar dacă ești femeie, să știi că nu ești fără de greșeli. Într-o măsură mai mică față de bărbat, ai dreptate, dar nu vorbim de cantități aici. De la a greși mai puțin până la a nu greși deloc, e cale lungă. Cam cât o relație serioasă.

 

 

O relație nu durează pentru că uităm să-l acceptăm pe cel de lângă noi. Un om vine la pachet cu lucruri bune, dar și cu lucruri rele. Cel mai des ne focusăm doar pe ce are greșit, facem orice să-l schimbăm după placul nostru, dar nu încercăm aproape niciodată să-i înțelegem profilul. Poate acel om și-a luat un șut în cur la un moment dat, și a durut, atât de tare încât s-a închis sau s-a schimbat radical. “Citește” paginile din viața sa, nu sări peste capitole și o să fii surprins/ă.

 

 

O relație nu durează pentru că măcar unul din doi stă ascuns după aplicațiile din telefon. Profită la maxim de fiecare clipă, trăiește în prezent, folosește tot ce ai la îndemână pentru a aduce zâmbete sincere pe chipul persoanei iubite. Aplicațiile sau oamenii de pe ele nu îți vor pune comprese atunci când ai febră, nu îți vor întinde o cană cu apă atunci când îți va fi sete.

 

 

O relație nu durează pentru că suntem preocupați de job mai mult decât de suflet. Unii uită să lase în prag grijile de peste zi, stresul generat de locul de muncă. Tot ce povestiți e legat de asta, e singurul punct comun în care vă mai regăsiți. Evident că relația se încheie.

 

 

O relație nu durează pentru că bărbatul vrea să fie prea bărbat ori femeie prea femeie. Nu contează cine “cântă” în casă sau cine bate mai tare cu pumnul în masă. Nu de asta ai ales să fii parte din relație, îți amintești? Trebuie să există echilibru și înțelegere, pentru că relația înseamnă parteneriat, nu dictatură.

 

 

O relație nu durează pentru că unul face, iar celălalt se uită. Ne-am învățat să așteptăm, ca merităm mai mult. Ei bine, să nu fii surprins/ă dacă te vei trezi într-o dimineață cu patul gol.

 

 

O relație se încheie atunci când nu avem o definiție pentru “suficient”. Ne scoatem ochii că tot ce facem nu atinge standardele așteptării, că nu-i suficient pentru cât oferim noi în relația respectivă. Eu cred că suficient înseamnă să te poți uita în ochii celuilalt și să te vezi ca într-o oglindă.

 

 

O relație se termină atunci când minți și consideri că mereu ai dreptate sau atunci când spui mai mult decât faci. Micile minciuni au distrus marile iubiri, iar promisiunile încălcate au condamnat inimi pe veci.

E strict părerea mea.

A unui oarecare.

Un oarecare lovit cu propriile erori.

Am greșit măcar la un punct din cele de mai sus.

Și am pierdut, dar…

am învățat.

Femei, bărbați, nu contează. O relație înseamnă implicare, înseamnă DOI.

2 thoughts on “De ce nu durează o relație? – Nocturn: Act 13”

  1. Cine nu este pregatit sa faca compromisuri, sa ierte si sa-si recunoasca greselile, este sortit esecului in orice relatie “in doi” … dar astfel de “calitati” nu poti sa le ai la varsta cand “lumea este a ta” , pentru asa ceva ai nevoie sa traiesti, sa experimentezi, sa te autodescoperi , sa te cunoscti mai intai pe tine ca mai apoi sa stii “din ce materiale esti facut” 🙂

    Dar, exista si exceptii, acelea in care unul “educa” pe celalalt, fiecare-si completeaza lipsurile din experienta partenerului, cu conditia sa accepte ca nimeni nu le stie pe toate si nimeni nu-i perfect !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *