Ce-ți scriu

SEEN – Peisaje Interioare: Act 4

Uneori îți pierzi timpul explicând sau întrebând ceva. Apeși pe SEND și aștepți un răspuns, o literă sau un emoji măcar. Rămâi în SEEN mult și bine. Până SEEN-ul devine nimic și uiți.

 

Toți am lăsat cu ochii în soare pe cineva într-un moment al vieții. Poate ni se păreau prea insistenți, prea curioși sau poate pur și simplu nu ne făcea cinste conversația. Cu necunoscuții, însă, care își rup puțin din timpul lor să ne transmită ceva frumos, ce avem? Este oare așa greu să scrii CEVA înapoi? Tehnologia și conectarea oferă avantaje nemărginite, dar vine la pachet și cu lipsa de bun-simț. Am înmulțit relațiile dintre oameni, dar le-am distrus calitatea.

 

Să dai SEEN cuiva, nu contează cui, e ca atunci când privești o persoană cunoscută în ochi, dar nu o saluți. E ca și cum poștașul îți bate la ușă, te uiți pe vizor, dar nu deschizi ușa.

 

Este dezamăgitor pentru că nu avem un filtru prin care să trecem fiecare om care ne scrie. E mai ușor să-i băgăm pe toți în aceeași oală și să-i ignorăm ca pe cerșetorul de la semafor. Ne credem superiori, ne alegem interlocutorul după alte criterii false, în nici un caz după caracter sau după valori morale care ne-ar îmbogăți cu adevărat.

 

Mai târziu apar întrebările clasice “de ce nu găsesc pe cineva bun pentru mine?” , “de ce nu-mi găsesc jumătatea?” , “de ce nu găsesc iubire în jurul meu?” … Răspunsul e simplu la fel ca SEEN-ul: pentru că ai oferit INDIFERENȚĂ unde trebuia să oferi RESPECT.

 

SENT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *